Vrije tijd: sport, hobby's en gezonde leefstijl

Ontspannen is goed voor jouw lichaam en geest! Wil je je vrije tijd op een leuke manier invullen? Bij Triade Vitree kennen we de mogelijkheden van vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.
Wil je meer informatie over Meedoen en Sport?
vrije tijd verstandelijke beperking

Doen wat je leuk vindt

Meedoen en sport in het kort

Sporten Uitjes Gezonde leefstijl Beweegprogramma's

Samen met jou zoeken we iets wat jij leuk vindt. Daarbij kijken we goed naar wat je mogelijkheden zijn. Zo vinden we een vrijetijdsbesteding die bij jou past. Dat kan iets voor jou alleen zijn of in een groep. Misschien houd je wel van zingen, voetbal, muziek of dansen.

Van alles te doen

Ons team Meedoen & Sport organiseert veel voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit kun je bijvoorbeeld nu al doen:

  • ‘Beleef en beweeg’ voor EMB
    Mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) kunnen meedoen met ‘Beleef en Beweeg in de huiskamer’. Zorgtechnologie zoals de Moofie, Pillow, Beleeftafel, VR-bril en CRDL, maakt het bewegen nog leuker. Meedoen & Sport leent deze materialen uit en geeft uitleg over de werkwijze.
  • Sporten met een verstandelijke beperking
    Wil je lekker in beweging komen en anderen ontmoeten? Dan is ‘Super COOL!’ misschien iets voor jou. Samen met anderen en je eigen sportmaatje doe je mee aan verschillende sporten. Je geniet van de inspanning en de gezelligheid.
  • Meedoen: ontmoeten en uitjes
    Bij de activiteiten van ‘Meedoen’ ontmoet je elkaar, beleef je nieuwe dingen en ga je soms lekker uit je dak. Soms gaan we samen naar een concert, dan weer naar een pretpark. En wat dacht je van een weekendje weg? We hebben ook activiteiten afgestemd voor mensen met een ernstig meervoudig beperking (EMB) of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)

Gezond leven

Het team Meedoen & Sport wijst je ook graag de weg naar een gezondere leefstijl. Je leert veel over gezonde voeding, lekker bewegen en meedoen in de maatschappij. Met verschillende programma’s helpt het team je graag om je fit en vitaal te voelen.

Studenten in beweging

Kom je in een van onze activiteitencentra of behandelcentra? Dan kun je de studenten van Sport en Bewegen tegenkomen. Met beweegprogramma’s brengen zij iedereen in beweging. Daarnaast verzorgen zij activiteiten rondom NL Doet en de Koningsspelen.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!