Praktische info voor pleegouders

Ben je pleegouder, of overweeg je pleegouder te worden? Hier vind je allerlei praktische informatie over geldzaken, verzekeringen, vormen van voogdij en gezag, en nog veel meer. Heb je vragen over deze informatie? Of staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met je pleegzorgbegeleider.
Pleegouders gezocht

Gezag

Als een kind (tijdelijk) in een pleeggezin woont, is het van belang te weten wie het gezag over het pleegkind heeft. De gezagsvorm heeft belangrijke gevolgen voor de verdeling van de verschillende verantwoordelijkheden.

Financiƫn

Het opvangen en opvoeden van een pleegkind brengt kosten met zich mee. Als pleegouder bij Triade Vitree ontvang je daarom een vergoeding en kun je sommige extra kosten vergoed krijgen. Je vindt hier de belangrijkste informatie.

Verzekeringen

Hoe zit het met verzekeringen als je zorgt voor een pleegkind. Wij lichten er een aantal verzekeringen uit.

Rechten en plichten

Je vindt hier antwoorden op veel gestelde vragen over de rechten en plichten die je als pleegouder hebt.

Vakantie

Wat moet je regelen om met een pleegkind op vakantie te gaan naar het buitenland?
Per land verschillen de regels. In sommige landen kan de douane lastig zijn.

18 jaar en ouder

Als jongeren 18 jaar worden, verandert er veel. Dat geldt zeker ook voor pleegkinderen. Financiƫle regelingen zijn vaak ingewikkeld en aanvraagprocedures kosten veel tijd.

Bereikbaarheid

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van half negen tot vijf uur. Bij acute crisissituaties zijn wij buiten kantoortijd voor ouders en pleegouders bereikbaar via
een speciaal telefoonnummer.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!