Peppelrode

Emmeloord
In activiteitencentrum Peppelrode is er voor iedereen persoonlijke aandacht en worden activiteiten op maat aangeboden, dit kan zowel individueel als in groepsverband zijn. Het uitgangspunt van de activiteiten is het ontwikkelen, verbeteren en behouden van vaardigheden. Dit wordt gedaan in kleine stappen, zoals het zelf kunnen aan- en uittrekken van een jas of de tafel dekken tijdens de lunch.
Interesse?
dagbesteding grasmaaien

Activiteiten

Wandelen en (duo)fietsen
Beleving van de zintuigen
Huishouden, boodschappen en koken
Handwerken, knutselactiviteiten en puzzelen
Snoezelen
Papier versnipperen
Muzikale activiteiten met een gespecialiseerd begeleider
Uiterlijke verzorging, voetenbad en handmassage
Sporten
Voorlezen
Werkzaamheden in de wijk: op de sportvelden, ondersteunend werk bij verzorgingshuis Wittesteijn, papierprikken, papierdistributie, papierverwerking Emmelwerda College, boerderijwerkzaamheden Op `d Akker, tuinonderhoud bij Peppelrode.

Over Peppelrode

Het uitgangspunt van de activiteiten is het ontwikkelen, verbeteren en behouden van vaardigheden. Dit wordt gedaan in kleine stappen, zoals het zelf kunnen aan- en uittrekken van een jas of de tafel dekken tijdens de lunch.

Er is een goede balans tussen ontspanning, ontwikkeling en het opdoen van ervaringen. Hierbij is aandacht voor het sociale aspect, creativiteit, ontwikkelingsgericht spelmateriaal en activiteiten die de zintuigen prikkelen.

Daarnaast worden er veel buitenactiviteiten gedaan. En bij alles staat het gevoel van veiligheid, saamhorigheid en plezier centraal.
Dagbesteding Peppelrode is onderverdeeld in verschillende groepen. Elke groep heeft zijn eigen karakter en bijpassende activiteiten, waarbij er aandacht is voor de individuele cliënt en de groepssamenwerking.

Faciliteiten

Gymzaal
Duofiets en fietslabyrint
Rust en snoezelruimtes
Grote toegankelijke tuin
(Rolstoel)schommels
Tovertafel
Tilliftsysteem

Voor wie

Voor tieners en volwassenen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking.

Locatie

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!