Ondersteuning zonder huisvesting

Heb je al een woonplek, maar kun je ondersteuning gebruiken? Wij bieden (ambulante) hulp en geven ondersteuning in bijvoorbeeld het leren van administratieve werkzaamheden, praktische vaardigheden in de huishouding of het in contact komen met mensen in de buurt. Zo woon je nog plezieriger op de plek die nu al jouw thuis is.
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Voor wie?

Ondersteuning zonder huisvesting is er voor mensen van 18 jaar of ouder met:

Een verstandelijke beperking Een meervoudige beperking

Onze ambulante zorg is er voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking of een psychische stoornis. Er gaat niets boven je eigen vertrouwde omgeving. Onze begeleiders helpen je graag om in je eigen huis te blijven wonen en laten je graag je eigen kwaliteiten te ontdekken: waar ben jij goed in? Denk aan het aanleren van praktische vaardigheden of ondersteuning bij administratie. Deze ondersteuning geven onze deskundigen op diverse manieren, namelijk door te beeldbellen, af te spreken op één van onze locaties of ze komen langs bij jou thuis.

Ondersteuning bij belangrijke zaken

Samen met jou denken we na over hoe je het beste met bepaalde situaties omgaat. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je zelf beslissingen neemt, je (financiële) administratie bijhoudt, dingen met instanties regelt, met een vaste dagstructuur werkt en in contact komt met buren of vrienden.

Structuur en overzicht

Zelf doen wat je zelf kunt. Dat is waar we bij onze begeleiding van uitgaan. We helpen je om je vast te houden aan een vaste dagelijkse structuur, waardoor je overzicht krijgt en houdt.

Voor onze ambulante zorg thuis maken we onder meer gebruik van de wetenschappelijk bewezen methodieken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp.

Meer weten of aanmelden?

Heb jij al een woning, maar kun je ondersteuning thuis gebruiken? Neem gerust contact op met ons. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!