Groepswonen

Kletsen met huisgenoten, samen tv kijken, eten of leuke dingen doen. En wordt het iets te druk? Dan kun je je ontspannen op je eigen kamer. Een echt thuisgevoel heerst in de groepswoningen voor mensen met een verstandelijke beperking van Triade Vitree. We bieden de bijbehorende ondersteuning die nodig is.
Hieronder vind je onze mooie locaties.

Voor wie?

Zorg bij individueel wonen is er voor mensen van 18 jaar of ouder met:

Een verstandelijke beperking Een meervoudige beperking Moeilijk verstaanbaar gedrag Autisme

Samen met jou gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag wat prettig wonen is binnen groepswonen. We kijken naar wat je zelf kunt. We zijn benieuwd naar wat je graag wilt leren en hoe familie of vrienden en Triade Vitree daarbij kunnen helpen.

We kunnen bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken, goed voor jezelf zorgen en contacten leggen met buren en huisgenoten. We ondersteunen je ook om keuzes te maken, beslissingen te nemen en ritme te geven aan de dag. We maken leerdoelen die passen bij de leeftijd en ontwikkeling.

Eigen en gezamenlijke ruimte

Triade Vitree heeft groepswoningen voor mensen van alle leeftijden die een verstandelijke beperking hebben. In de groepswoning heb je een eigen zit- en slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke woonkamer voor ontmoeting met huisgenoten. Je kunt elke dag een beroep doen op de medewerkers van Triade Vitree.

Methodieken groepswonen

Wij streven ernaar dat je zoveel mogelijk zelf dingen leert doen. Het versterken van eigen kracht en regie, noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp.

Onze locaties

Filters

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!