Jeugdhulp
Uithuisplaatsing Marije
puber praten

Ruzie, spijbelen en verkeerde vrienden

Bij Marije (15 jaar) zijn de laatste jaren veel dingen mis gegaan. Regelmatig ruzie thuis, spijbelen van school en omgang met (volgens haar ouders) verkeerde vrienden. Ze gaat tijdelijk op een groep van Triade Vitree wonen om haar leven weer op de rit te krijgen.

Voordat gezamenlijk besloten is haar uit huis te plaatsen, is er thuis begeleiding geweest om te proberen de situatie te verbeteren. Dat hielp niet. Marije had het gevoel dat wat ze ook doet het toch niet goed is, dus ging ze nog minder naar school. Ook thuis was ze weinig, ze ging liever met haar vrienden chillen want daar was het tenminste gezellig. Haar ouders wisten niet meer wat ze moesten doen en waren bang dat Marije de verkeerde kant op gaat.

Einde aan de zoektocht

Gezamenlijk wordt besloten dat het beter is als Marije voorlopig niet meer thuis woont en dat ze op een groep van Triade Vitree geplaatst wordt. Op deze neutrale groep kan Marije met een schone lei beginnen. Ze pakt door middel van vaste regels en afspraken haar dagelijkse ritme en school weer op.

Samen met Marije en de groepsleiding wordt er gekeken naar die dingen die wel goed gaan en die worden ook beloond. Met Marije worden leerdoelen vastgesteld voor die dingen die ze nog moeilijk vindt. Ook wordt er samen met Marije en haar ouders gewerkt om het contact met thuis weer beter te laten lopen door regelmatig een weekend thuis door te brengen.

Op weg naar huis of zelfstandigheid

Uiteindelijk kijken we bij elke jongere of hij of zij weer thuis kan gaan wonen of dat het beter is dat er doorgestroomd wordt naar een vorm van wonen met zelfstandigheidstraining.

Jeugdhulp nodig?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!