Gehandicaptenzorg
Nick vindt stappen maken voor de toekomst belangrijk

Nick is een leuke jongen van 19 jaar. Sinds een paar maanden woont hij op één van onze locaties. Hij vertelt ons zijn verhaal. Stappen maken naar de toekomst vindt hij belangrijk.

Nick is geboren in Almere. Toen Nick 10 was, ging hij naar een gezinshuis in Lelystad. Nick woonde hier niet alleen, hij had ook zijn pleegbroertjes en pleegzusjes. Nick voelde zich altijd erg thuis in dit gezin.

Afscheid van het gezinshuis

Nick groeide op tot een vrolijke, serieuze jongeman. Toen hij 19 werd, moest hij nadenken over de toekomst. Pasgeleden maakte hij de overstap naar deze woning.

Nick vertelt: “Ik vond het jammer dat ik ging verhuizen. Het was gezellig en goed in het gezinshuis. Ik heb nog regelmatig contact met mijn gezinshuisouders. De stap om naar deze woning te gaan, vond ik spannend. Hier ben ik meer op mezelf. Ik heb een eigen kamer. En er is altijd begeleiding aanwezig. Dat vind ik fijn. Ik leer hoe ik zelfstandiger word. Mijn was doe ik bijvoorbeeld zelf en ik doe graag een boodschapje. Koken is niet mijn hobby, maar ik eet wel graag mee en probeer regelmatig nieuwe dingen. Soms is het super lekker en een andere keer kies ik liever iets anders om te eten.“

Werk en hobby
Nick werkt vijf dagen in de week. Op maandag, woensdag en vrijdag gaat hij op de fiets naar zijn werk. Daar werkt hij met collega’s in de catering. Zijn grote passie is het bakken van taarten, koeken en gebak. Op dinsdag en donderdag gaat Nick met de taxi naar Almere. Omdat computeren zijn grote hobby is, komen werk en hobby mooi samen.

In zijn vrije tijd is Nick te vinden achter zijn PlayStation. Hij gamet met zijn vrienden. Fortnite is zijn lievelingsgame. In de game bouw je je eigen imperium. Daarvoor moet je wel schieten. Eén droom van Nick komt binnenkort uit. Hij gaat ‘De Beste!!’ You Tuber Enzo Knol ontmoeten. In de toekomst wil Nick zijn rijbewijs halen en begeleid op zichzelf gaan wonen. Maar eerst neemt hij de tijd om aan zijn nieuwe woonplek te wennen.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!