Gehandicaptenzorg Jeugdhulp Triade Vitree
KBC Emmeloord Donaties

Snoezelruimte Kinderbehandelcentrum Emmeloord gerealiseerd dankzij steun van sponsoren

Een waterbed, een tovertafel, warmte, lichtjes, kleuren en trillingen – zomaar een aantal sensaties in een snoezelruimte die de zintuigen prikkelen en de ontwikkeling van kinderen positief kunnen stimuleren. 

Even geen pijn

Op het KBC Emmeloord (voorheen bekend als De Paddenstoel) biedt een team van zeer bevlogen medewerkers, begeleiding en behandeling aan zo’n 45 kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of meervoudige beperking.
Toen vorig jaar bleek dat het zwembad van het KBC moest sluiten omdat het niet meer voldeed aan de eisen en wensen van deze tijd, lieten de medewerkers het er niet bij zitten. Onze kinderen die door hun beperking vaak al zoveel moeten missen hebben juist die ontspanning zo nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Als het lijf ontspant voelen zij zich even gewichtsloos, hebben ze even geen pijn, kunnen ze zich vrij voelen en bewegen’

Crowdfunding

Vier enthousiaste medewerkers besloten eind maart alles op alles te zetten en een crowdfunding te starten voor het realiseren van een snoezelruimte. Er kwam een projectplan en een kostenplaatje, € 37.000 zou nodig zijn om het plan te realiseren.
Beginnend met het organiseren van een zomerfair en een bingo gingen de medewerkers vervolgens vol vuur met hun verhaal ‘de boer op’. Ondernemers in Emmeloord en op Urk waren geraakt door het verhaal en royaal werden bedragen toegezegd. Ook ouders van de kinderen op het KBC kwamen in actie en spraken hun netwerk aan. Binnen slechts vier maanden was het hele bedrag bij elkaar en kan de snoezelruimte daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Alle kinderen horen erbij

Tijdens een feestelijk moment op 10 juli overhandigden Gijs van Kruistum en Peter Jellema van Rabobank Het Nieuwe Land op het KBC in Emmeloord een cheque van € 7500,- ‘Vanuit het coöperatieve dividend voor de inclusieve samenleving dragen we graag bij aan het realiseren van de snoezelruimte. Alle kinderen horen erbij’, sprak van Kruistum waarna met confetti en gejuich het behalen van het eindbedrag werd gevierd.

Hartverwarmend
‘Ik ben er gewoon een beetje emotioneel van’, vertelt medewerker Lian die de drijvende kracht achter deze succesvolle crowdfunding is. ‘Waar we ook kwamen met ons verhaal, iedereen wilde helpen, de een gaf een tientje, een ander zomaar duizend euro of meer, echt hartverwarmend’ vertelt Lian; ‘Fantastisch, alle hulp van ouders, ondernemers en sponsoren. We danken iedereen die heeft bijgedragen aan het realiseren van een nieuwe snoezel voor onze kinderen op het KBC’.

Als alles volgens plan verloopt hopen de medewerkers van het KBC eind van dit jaar de snoezelruimte – die al volop in ontwikkeling is – feestelijk te openen en in gebruik te kunnen nemen.

KBC Emmeloord snoezelruimte
KBC Emmeloord sponsor rabobank
KBC Emmeloord rabobank donatie
KBC Emmeloord Donaties

Help ook! En doneer.

Wil jij na het lezen van bovenstaand artikel ook iets terugdoen? Met jullie bijdrage helpen we onze cliënten in de jeugdhulp, verstandelijke gehandicaptenzorg of GGZ aan een prettig dagelijks leven. Als donateur kun je zelf kiezen waar je donatie naartoe gaat. Van schommels tot digitale voorzieningen voor onze cliënten. Help jij mee?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!