Kleurkracht

Noordoost Polder
Zoek jij een uitdagende en afwisselende werkplek? Een plek waar je jouw talenten kunt ontwikkelen en waar je meedoet met de maatschappij? Dan is Kleurkracht de plek voor jou.
Interesse?
winkel Kleurkracht

Activiteiten

verpakken van thee
gastvrouw in de winkel
inpakken van postpakketten
maken van zeep

Over Kleurkracht

Kleurkracht is een kadowinkel, printshop, theemakerij en een creatief atelier, maar niet zomaar één. Bij Kleurkracht werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking met ondersteuning van Triade. Er wordt gewerkt met aandacht en trots. Voor het materiaal, de contacten met de klanten, de ambacht, of gewoon, omdat medewerkers het leuk vinden. Het zijn dus niet zomaar producten die je in de winkel koopt. Het zijn producten met een verhaal erachter.

Bij Kleurkracht in Emmeloord kun je aan de slag bij zes verschillende onderdelen met elk hun eigen product. Zo kun je ontdekken of een werkplek op de voorgrond bij je past of dat je je meer thuis voelt op een beschutte werkplek.

Thee

Bij Thee ga je aan het werk met echte thee, maar liefst 21 soorten. Je gaat de thee wegen en verpakken zodat het kan worden verkocht. We werken samen met verschillende bedrijven. Samen met je collega’s zorg je dat de bestellingen verwerkt worden.

Koffie

We verkopen ook koffie in drip bags. Drip koffie is verse filterkoffie in een filter dat op een kopje past. De werkzaamheden zijn heel divers. Je zorgt dat de drip zakjes van een sticker worden voorzien en verpakt deze als cadeau-artikel in verschillende verpakkingen of kaarten.

Kaarsen

Ben je creatief? Dan past kaarsen maken misschien goed bij jou. We maken ze in allerlei vormen en kleuren en met verschillende technieken. Je werkt in een groot kaars-atelier met hierin verschillende plekken om rustig te kunnen werken.

Zeep

In ons zeep-atelier ruikt het altijd lekker. We maken zeep in allerlei vormen en variaties. Volop ruimte voor creativiteit. Maar als je meer van productie werk houdt ben je hier ook aan het goede adres. Douchegel, zeepstukken, gietzeep, van alles is er mogelijk. We werken samenwerking met bedrijven wordt er wekelijks aan bestellingen gewerkt.

Print

Op de reproafdeling van Kleurkracht zijn we bezig met papier. We kopiëren, zetten boekjes in elkaar, versturen brieven, maken kaarten en meer. Werk jij graag met papier dan is de printafdeling een goeie werkplek voor jou!

Kado

Ben jij iemand die het leuk vindt klanten te woord te staan en te adviseren bij hun aankoop? Wil de kassa leren bedienen of cadeautjes mooi inpakken? Dan zijn we op zoek naar jou! In ‘Kado’, de winkel van Kleurkracht, hebben we allerlei werkzaamheden, zoals schappen vullen, prijzen, schoonmaken, klanten ontvangen en adviseren, afrekenen met de kassa en inpakken. Je kunt ook helpen in de koffiecorner van Kleurkracht in de bibliotheek. Hier verzorg je voor gasten van de bibliotheek koffie en thee met zelfgebakken appeltaart.

Samenwerking

Kleurkracht werkt samen met de Flevomeer Bibliotheek in Emmeloord. We zitten onder één dak. Voor de bibliotheek worden regelmatig diverse klussen gedaan. Ook assisteren we bij evenementen zoals de Kinderboekenweek.

Voor wie

Mensen met een verstandelijke beperking (met een indicatie) van 18 jaar of ouder kunnen bij ons werken.

Talent en vertrouwen

We laten al onze medewerkers hier meer doen dan het doorbrengen van hun dag – het is hun werk. Bij Kleurkracht ontwikkelen ze zich, ontdekken ze hun talent en nemen actief deel aan de maatschappij. We laten hun talent en ontwikkeling samen gaan met hun werk. De ene keer is dat het verkopen van een mooie poster, de andere keer is dat het inpakken van thee voor onze winkel.

Door de ervaringen die ze bij ons opdoen en de waardering die ze krijgen, groeit hun zelfvertrouwen. Ze groeien in hun kijk op de wereld, hun ontwikkeling en in de omgang met elkaar. Het geeft vertrouwen in elkaar. En dat niet alleen. We zijn ook een betrouwbare partner op het gebied van samenwerking. We nemen onze verantwoordelijkheid en we zijn aanspreekbaar op onze resultaten. We komen onze afspraken na binnen de samen gestelde normen. Zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van onze producten.

Openingstijden

Maandag       09:30 uur tot 16:30 uur
Dinsdag       09:30 uur tot 16:30 uur
Woensdag       09:30 uur tot 16:30 uur
Donderdag       09:30 uur tot 16:30 uur
Vrijdag       09:30 uur tot 16:30 uur
Zaterdag       09.30 uur tot 16.00 uur
Zondag       Gesloten

Locatie

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!