Gehandicaptenzorg

Gewijzigde ingang Kinderboerderij De Stekplek

Vanaf 23 augustus starten bouwwerkzaamheden aan de Urkerweg ter hoogte van kinderboerderij De Stekplek. Dit heeft consequenties voor de bereikbaarheid en de ingang van de kinderboerderij op Urk.

Ingang via De Rots

Bezoekers met auto’s en fietsen moeten voortaan parkeren bij De Rots. Vanaf De Rots kan de bezoeker naar de ingang lopen van de Kinderboerderij. Deze route is ook kinderwagen- en rolstoeltoegankelijk. Leveranciers en medewerkers rijden via de Wilhelminalaan en Pieter van Vollenhovelaan, zij kunnen parkeren op het terrein van De Stekplek en alleen zij gebruiken de zij ingang.

Ook de bushalte bij de bebouwde kom grens is tijdelijk buiten gebruik (gedurende de uitvoering van de werkzaamheden). De dichtstbijzijnde bushalte is aan de ‘Ransuil’. Dan lopen naar De Rots, en naar de gewijzigde ingang van de kinderboerderij.

Toekomstige veranderingen De Stekplek

De aanleg van de derde brug en de rotonde heeft gevolgen voor De Stekplek. Op termijn is er geen plek meer voor een kinderboerderij op deze locatie. Daarom zijn er nieuwbouwplannen voor De Stekplek in de Zeeheldenwijk. Naar verwachting kan in 2022 de bouw starten en zal begin 2023 de nieuwe kinderboerderij klaar zijn.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!