De Schemagerichte Benadering

logo schemagerichte benadering

Bij Triade Vitree werken we met de Schemagerichte Benadering. Dat is een behandel-programma voor cliënten gebaseerd op de schematherapie. Het helpt cliënten om hun eigen en andermans gedrag goed te begrijpen. Ben je benieuwd wat dat betekent?
Bekijk het filmpje hieronder.

Om de Schemagerichte Benadering zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, volg je de schemagerichte behandelroute. Deze route kun je op de poster hieronder bekijken.

poster schemagerichte benadering

We hebben verschillende teksten geschreven om de poster met de behanderoute goed uit te kunnen leggen. Ben je cliënt en wil je weten hoe de Schemagerichte Benadering precies werkt? Klik hier! Ben je een opvoeder/verzorger die graag wil weten hoe de Schemagerichte Benadering werkt, klik dan hier. En tot slot kunnen verwijzers en externe collega’s hier klikken om de begeleidende postertekst te lezen.

hulpmiddelen schemagerichte benadering

Ook hebben we verschillende producten ontwikkeld ter ondersteuning van ons behandelprogramma. Zo hebben we twee kaartensets, deurhangers en ontwikkelen we een handboek en een werkboek. Deze producten zijn in de loop van 2022 te bestellen. Naast deze producten zijn er bij Triade Vitree veel creatieve en enthousiaste hulpverleners die eigen schemagerichte spellen en activiteiten bedenken.

Heb je vragen en/of opmerkingen over de Schemagerichte Benadering? Dan kun je contact opnemen met het hoofd expertisecentrum Jeugd, betrokken bij de implementatie van dit behandelprogramma.

Jeannet Kollen expertise Schemagerichte benadering

Dit is Jeannet Kollen, zij is het hoofd van het expertisecentrum Jeugd bij Triade Vitree. Samen met een twintigtal bevlogen gedragsdeskundigen van het Expertisecentrum Jeugd is ze onze enthousiaste kartrekker van de Schemagerichte Benadering. Ze doet dit met haar collega’s vanuit haar rol als (onder andere) schematherapeut VSt, GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist NVO en kinder- en jeugdpsycholoog NIP.

Naast erkenning van de specialistische beroepsverenigingen is ze aangesloten bij de volgende erkende psychotherapieverenigingen: VGCt als cognitief gedragstherapeut en supervisor, VEN als EMDR Europe practitioner jeugd en VSt als schematherapeut. Tevens is zij erkend supervisor van de NVO en NIP K&J.

Meer weten over de Schemagerichte Benadering? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Benieuwd hoe de Schemagerichte Benadering tot stand is gekomen? En wil je ervaringen van cliënten en hulpverleners lezen? Volg ons op LinkedIn! Hier verschijnen leuke ervaringen vanuit de praktijk en nemen we jullie mee in de laatste (schemagerichte) ontwikkelingen.

logo schemagerichte benadering

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!