Gehandicaptenzorg Nieuwbouw Noordzijde
herinneringssteen uitbikken

Pastoor krijgt herinneringssteen Paspartoe van Triade Vitree

“De sloop van dit pand betekent een nieuw begin voor de bewoners van Triade Vitree”, aldus pastoor Maagd. Triade Vitree stond donderdag 27 januari tijdens een bijeenkomst formeel stil bij de start van de sloop van Paspartoe in Emmeloord. De pastoor ontving hierbij een herinneringssteen.

Steen uit Paspartoe

Pastoor Maagd vertelde tijdens de bijeenkomst over de geschiedenis van het pand: “Ooit gebouwd als tijdelijk kerkgebouw, later in gebruik als clubgebouw en geëindigd met een droevige aanblik na jarenlange leegstand en verval.”

In stijl gebouwd

Naast bouwbedrijf Van Norel en bestuurder Paul van der Linden van Triade Vitree, was ook wethouder Marian Uitdewilligen aanwezig. Zij vertelde over het oude pand dat helaas niet meer geschikt bleek een monument te kunnen worden. Ze is blij dat er een mooi gebouw voor terugkomt, een gebouw dat lijkt op het oude. Het wordt in de stijl van Paspartoe gebouwd. “Het allerleukste vind ik dat jullie hier komen wonen op deze mooie plek”, vertelde ze onze cliënten.

Herinneringssteen Paspartoe

Daniel, Hennie en René, waren er als de toekomstige bewoners vanuit Triade Vitree bij. Zij bikten symbolisch een steen uit de muur en overhandigde deze aan pastoor Maagd van Emmeloord. Dat viel overigens nog niet mee, het was hard werken met grote hamers. Het ging om de eerste gelegde steen in 1951 die pastoor Maagd een plek geeft in de naastgelegen St. Michaelkerk.

cliënten Triade Vitree

Daniël voor de camera

Regiomanager van Triade Vitree, Petra Hartog vertelde over de nieuwbouw aan Omroep Flevoland, die uitgebreid aandacht besteedde aan dit moment. Daniel greep zijn kans en kwam spontaan naar de camera en vertelde blij te zijn met zijn nieuwe woonplek: “Ik neem mijn radio en televisie ook mee.” Bekijk het filmpje hier.

Volgende week start bouwbedrijf van Norel met het verwijderen van het pand. Daarna kan de bouw beginnen van het nieuwe wooncomplex. Het bestaat uit 40 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij krijgen 24-uurs begeleiding van Triade Vitree. Naar verwachting is in april 2023 de bouw klaar.

gebouw Paspartoe

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!