Lezing over Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) op initiatief van pleegouderraad
Het FAS-project verzorgt op maandag 23 mei een lezing over de invloed van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van kinderen. Het FAS-project brengt op persoonlijke manier de verhalen en levens van kinderen met Foetaal Alcohol Syndroom in beeld.
Foetaal Alcohol Syndroom (FAS)
Alcoholgebruik tijdens zwangerschap is schadelijk voor het ongeboren kind en kan in het ergste geval blijvende hersenschade bij de foetus veroorzaken. In dat geval spreken we van het Foetaal Alcohol syndroom, kortgezegd FAS.
In Nederland worden naar schatting honderden kinderen per jaar geboren met Foetaal Alcohol Syndroom (FAS), en nog eens duizenden met alcoholgerelateerde schade (FASD).
Veel kinderen met FAS groeien op in een pleeggezin of gezinshuis, omdat zij niet meer thuis kunnen wonen. Het kan de oorzaak zijn van gedrags- en ontwikkelingsproblemen.
Over dit nog relatief onbekende syndroom is meer bekendheid belangrijk en nodig. Samen met een ervaren pleegouder vertelt het FAS-project hier meer over. Deze lezing is bedoeld voor pleegouders, gezinshuisouders en professionals.
Podcast
Wil je nu al vast meer weten over FAS, kijk dan eens op de website van het FAS-project of beluister de podcast ‘Daar sta je dan met je diagnose’.
Wil je de lezing bijwonen?
Meld je dan voor 15 mei aan door een mail te sturen naar pleegzorg@triadevitree.nl.
Na aanmelding ontvang je voorafgaand aan de lezing een bevestiging die geldt als je toegangsbewijs.
Wanneer: Maandag 23 mei van 20.00 uur – 22.00 uur.
Waar: Conferentiecentrum de Pijler Ketelmeerstraat 90, 8226 JX, Lelystad.
Deze lezing is een initiatief van de pleegouderraad van Triade Vitree.