Gehandicaptenzorg Nieuwbouw Noordzijde
onthulling bouwbord

Start nieuwbouw aan Noordzijde in Emmeloord

De nieuwbouw aan de Noordzijde in Emmeloord is gestart. Toekomstige bewoners Dirk, Rien en Bertil onthulden vandaag het bouwbord. Triade Vitree start hier met de realisatie van 40 appartementen, bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Divisiemanager Eric Peters van Triade Vitree stond even stil bij deze mijlpaal op dit feestelijke moment. Na een periode van voorbereidingen – waaronder de sloop van het oude pand Paspartoe – kan de bouw nu toch echt starten.  Vervolgens lichtte projectleider Martin Heutink van bouwbedrijf Van Norel Groep toe wat we precies gaan bouwen. De 40 nieuwe appartementen worden uitgerust met moderne voorzieningen en gebouwd in de stijl van Paspartoe.

Vol trots

Dirk, Rien en Bertil kijken vol trots naar de afbeelding van hun nieuwe woning op het bouwbord. Zij trokken aan de lijnen om het doek van het bouwbord te verwijderen. Rien zegt: Ik vind het spannend en ben benieuwd hoe het er straks uit ziet.” Dirk heeft er vooral veel zin in: “Ik ben blij dat ik een grotere kamer krijg met een eigen douche en wc.” De vader van Bertil geeft aan dat het een mooie plek voor zijn zoon is.

start nieuwbouw

Vervanging van huidige locaties

De 40 eenkamerappartementen zijn bestemd voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De bewoners krijgen ondersteuning van Triade Vitree bij het wonen en werken. Hiervoor is 24/7 begeleiding in het pand aanwezig. Met dit nieuwe onderkomen worden de huidige Triade Vitree locaties in Emmeloord aan de Phoenix, Saturnusstraat en Bossulaan vervangen.

Bouwproces

Bouwbedrijf Van Norel start de komende weken met de bouwactiviteiten. De grond is ondertussen bouwrijp gemaakt, de bouwplaats is ingericht en alle 122 heipalen zitten al in de grond. Nu kan begonnen worden met het storten van de fundering. Naar verwachting is in april 2023 de bouw klaar.

 

Wil jij meer weten over onze woonlocaties en welke begeleiding we hier bij bieden?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!