Kleurkracht

Emmeloord
Zoek jij een uitdagende en afwisselende werkplek? Een plek waar je jouw talenten kunt ontwikkelen en waar je meedoet met de maatschappij? Dan is deze sociale onderneming de plek voor jou.
Interesse?
winkel Kleurkracht

Activiteiten

Verpakken van thee
Verpakken van drip koffie
Werken in de winkel
Zeep maken en verpakken
Kaarsen maken
Werken op de printafdeling
Werken aan klantopdrachten
Bestellingen verpakken en verzendklaar maken

Over Kleurkracht

Bij Kleurkracht in Emmeloord kun je aan de slag bij zes verschillende onderdelen met elk hun eigen product. Zo kun je ontdekken of een werkplek op de voorgrond bij je past of dat je je meer thuis voelt op een beschutte werkplek.

Thee

Bij Thee werk je met maar liefst 21 soorten verse thee. Je gaat de thee wegen en verpakken, zodat het verkocht kan worden. We werken samen met verschillende bedrijven. Samen met je collega’s zorg je dat de bestellingen verwerkt worden.

Koffie

We verkopen ook koffie in drip bags. Drip koffie is verse filterkoffie in een filter dat op een kopje past. De werkzaamheden zijn heel divers. Je zorgt dat de drip zakjes van een sticker worden voorzien en verpakt deze als cadeauartikel in verschillende verpakkingen of kaarten.

Kaarsen

Ben je creatief? Dan past kaarsen maken misschien goed bij jou. We maken ze in allerlei vormen en kleuren en met verschillende technieken. Je werkt in een groot kaars-atelier met hierin verschillende plekken om rustig te kunnen werken.

Zeep

In ons zeep-atelier ruikt het altijd lekker. We maken zeep in allerlei vormen en variaties. Volop ruimte voor creativiteit. Maar als je meer van productie werk houdt ben je hier ook aan het goede adres. Douchegel, zeepstukken, gietzeep, van alles is er mogelijk. We werken samenwerking met bedrijven wordt er wekelijks aan bestellingen gewerkt.

Print

Op de reproafdeling van Kleurkracht zijn we bezig met papier. We kopiëren, zetten boekjes in elkaar, versturen brieven, maken kaarten en meer. Werk jij graag met papier dan is de printafdeling een goeie werkplek voor jou.

Kado

Ben jij iemand die het leuk vindt klanten te woord te staan en te adviseren bij hun aankoop? Wil je de kassa leren bedienen of cadeautjes mooi inpakken? Dan zijn we op zoek naar jou! In ‘Kado’, de winkel van Kleurkracht, hebben we allerlei werkzaamheden, zoals schappen vullen, prijzen, schoonmaken, klanten ontvangen en adviseren, kassawerkzaamheden en inpakken. Je kunt ook helpen in de koffiecorner van Kleurkracht in de bibliotheek. Hier verzorg je voor gasten van de bibliotheek koffie en thee met zelfgebakken appeltaart.

Samenwerking

Meedoen in de maatschappij kan best ingewikkeld zijn, daarom doen we het bij Kleurkracht andersom en halen we de maatschappij via werk bij ons naar binnen. Voor het bedrijfsleven verwerken we vele producten en opdrachten.

Daarnaast werken we samen met de Flevomeer Bibliotheek in Emmeloord. We zitten onder één dak, doen regelmatig diverse klussen voor hen en we assisteren bij evenementen Kinderboekenweek.

Kenmerken

Beschutte werkplekken
Werkplekken op de voorgrond
Samen en zelfstandig werken
Ontwikkelen en talent ontdekken
Creatief en sociaal
Variatie in werkzaamheden
Al werkend leren

Voor wie

Mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar of ouder kunnen bij ons werken.

Waar te vinden?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!