Lijzijde

Dronten
Wil je begeleid wonen in Dronten in je eigen tweekamerappartement? Aan de Lijzijde hebben wij twaalf appartementen in 'De Woonark'.
Interesse om hier te wonen?
begeleid wonen Lijzijde Dronten

Over de woonlocatie

De woning

Tweekamerappartement
Eigen woonkamer en slaapkamer
Eigen badkamer en keuken
Gestoffeerd met vloerafwerking en gordijnen
Gemeenschappelijke ruimte
Gemeenschappelijke buitenruimte en binnentuin

Faciliteiten

Parkeergelegenheid
Rolstoeltoegankelijk

Ligging

Supermarkt en centrum op 5 minuten loopafstand
Bushalte op 1 minuut loopafstand
Centrum Station Dronten op 5 minuten per fiets

Fotogalerij

Je woont in je eigen tweekamerappartement van ongeveer 57 m2. Je kan zelf je woon- en slaapkamer inrichten en je hebt je eigen badkamer en keuken.

Het appartement wordt al gestoffeerd opgeleverd met vloerafwerking en gordijnen, de rest van de inrichting kan je helemaal zelf bepalen.

Bij de Lijzijde is er ook een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte, waar je andere bewoners kunt ontmoeten. Hier wordt gezamenlijk koffie/ thee gedronken en gegeten. Soms worden er ook activiteiten georganiseerd.  Je bepaalt zelf of je hieraan wilt deelnemen, maar je bent in elk geval altijd welkom.

Het leuke centrum van Dronten en verschillende supermarkten zijn op 5 minuten loopafstand aanwezig. De bushalte ligt op 1 minuut loopafstand en het Centraal Station van Dronten is op de fiets met 5 minuten te bereiken. Natuurlijk is Dronten bekend om het vele groen dus wandelen en fietsen kan er volop.

De Woonark

De twaalf appartementen van Triade bevinden zich in het bijzondere gebouw ‘De Woonark’, dat ook echt op een ark lijkt: een witte, houten boot die op blauwe golven drijft.

Op de begane grond liggen de appartementen van Triade, zowel geschikt voor een jongere als oudere doelgroep. Ze zijn allemaal gelijkvloers, zonder trappen dus. De appartementen kijken uit op een grote binnentuin met daarin fruitbomen en heel veel vlinders.

Op de begane grond zijn ook verschillende paramedici gevestigd, zoals een fysiotherapeut, een huid- en oedeemtherapeut. Daarnaast is er een denksportcentrum waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten, gezellig koffie kunnen drinken en waar onder meer de bridge-, sjoel-, dam-, en klaverjasclub samenkomt.

Begeleiding

Bij de Lijzijde kijken we samen naar jouw wensen en doelen. Het gaat er dus vooral om wat jíj wil ontwikkelen en bereiken en waar jij ondersteuning bij nodig hebt van de begeleiders. We gaan ervan uit dat je zelf (met hulp) je huishouden kan doen en dat je werk- en of dagbesteding hebt voor overdag. Wij zijn er voor jou wanneer het nodig is in de ochtend en vanaf de namiddag. Overdag is de locatie gesloten en ’s nachts zijn we niet aanwezig maar kan je wel een beroep doen op (externe) hulp als het echt niet kan wachten.

Zorgindicatie

Om in een appartement van de Lijzijde te wonen heb je een Wet langdurige Zorg indicatie VG3, VG4, VG6 of WLZ GGZ2 nodig. Dat is een indicatie voor wonen met begeleiding.

 

Locatie

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!