Sieradenweg

Almere
Wil je wonen in Almere in je eigen tweekamerappartement of éénkamerappartement? Aan de Sieradenweg hebben we 72 moderne woon- en werkplekken.
Interesse om hier te wonen?

Over de woonlocatie

De woning: éénkamerappartement

Eigen sanitair
Per groep van vier bewoners is er een gemeenschappelijke woonkamer met overdekt terras en buitenruimte

De woning: tweekamerappartement

Eigen sanitair
Eigen keukenblok
Per woonverdieping een gemeenschappelijke ruimte en overdekte buitenruimte

Dagbesteding

Creatieve dagbesteding aanwezig zoals schilderijen, mozaïek, inpakwerkzaamheden, sorteren van koffie en thee, belevingsgerichte activiteiten
Een werkschuur voor de fysieke dagbesteding, verdeeld in drie groepen: de Recycle en distributiegroep, de Houtbewerkingsgroep en de Tuingroep

Fotogalerij

Aan de Sieradenweg in Almere vind je 72 moderne woon- en werkplekken. Het is een woonzorgcomplex grenzend aan de Sieradenbuurt en een prachtige groene zone in een hechte buurt.

Op de Sieradenweg kunnen mensen in hun eigen appartement wonen en begeleiding op maat krijgen. We hebben 24 tweekamerappartementen voor mensen met een beperkte zorgvraag en 48 éénkamerappartementen voor mensen die meer zorg en ondersteuning nodig hebben. Naast de woningen is er een mogelijkheid voor creatieve en fysieke dagbesteding.

Veel rust en ruimte

De verschillende gebouwen zijn kleinschalig, huiselijk en sfeervol van opzet en er wordt gebruik gemaakt van de rustige groene omgeving met tuinen, planten en looppaden die op een natuurlijke wijze doorlopen in het naastgelegen parkje.

Veel rust en ruimte is belangrijk voor de bewoners. De Sieradenweg, grenzend aan het Voedselbos, is daarom een hele mooie locatie.

Een thuis, waar je je veilig voelt

Ieder mens heeft behoefte aan een thuis. Het klinkt zo gewoon, maar hangt vaak af van relatief kleine dingen: de kleur van je muren of misschien wel uitzicht op de natuur.

Op de Sieradenweg staat een veilig thuis centraal. Een thuis met aandacht voor rust, voorspelbaarheid, regulatie van prikkels, vrijheid en ruimte in een natuurlijke omgeving. Een thuis met nieuwe en moderne woningen, waar cliënten echt hun eigen plek hebben. Een thuis met aandacht en nabijheid van professioneel personeel, waar je altijd een beroep op kunt doen.

Begeleiding

Bij Triade Vitree ondersteunen we je om een ‘zo natuurlijk mogelijk leven’ te ervaren. Dit betekent dat we je stimuleren om binnen jouw eigen wensen en mogelijkheden zoveel mogelijk zelfstandig te doen. Voorbeelden hiervan zijn je eigen vrije tijd invullen, jezelf goed verzorgen, een zinvolle dag invulling vinden en zelf leren koken.

Soms loop je vast, waardoor de gewone dingen niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Er is bijvoorbeeld extra ondersteuning  nodig als gevolg van psychische problematiek, autisme, of ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. De begeleiders op de intensieve zorg-woningen zijn toegerust om hier goed mee om te gaan en je hierbij extra goed te ondersteunen en helpen.

Zorgindicatie

Om in een appartement van de Sieradenweg te wonen heb je een Wet langdurige Zorg indicatie VG3 of VG6 nodig. Dat is een indicatie voor wonen met begeleiding.

 

Locatie

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!