Kick Wilstraplantsoen

Almere
Heb je een chronische psychosegevoeligheid en zoek je een veilige prikkelarme woonomgeving? In de Stripheldenbuurt in Almere hebben we een mooie woonlocatie aan het Kick Wilstraplantsoen.
Interesse om hier te wonen?
Kick Wilstraplantsoen GGZ woonlocatie

Over de woonlocatie

De woning

Eigen eensgezinswoning met tuin, grenzend aan binnentuin
Eigen huiskamer en twee andere ruimtes
Eigen badkamer en keuken
Gestoffeerd met vloerafwerking en gordijnen
Gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte

Faciliteiten

Parkeergelegenheid

Ligging

Dichtbij supermarkt
Dichtbij bushalte en treinstation

Fotogalerij

Je woont in je eigen eengezinswoning met tuin van ongeveer 88 m2 – 98 m2. Je kunt zelf je woon- en slaapkamer inrichten en je hebt je eigen badkamer en keuken.

De woning wordt gestoffeerd opgeleverd met vloerafwerking en gordijnen. De rest van de inrichting kun je helemaal zelf bepalen.

Bij het Kick Wilstraplantsoen is er ook een gemeenschappelijke huiskamer en buitentuin, waar je andere bewoners kunt ontmoeten en waar activiteiten worden gehouden. Je bepaalt zelf of je hieraan wilt deelnemen, maar je bent in elk geval altijd welkom. De tuintjes grenzen aan de binnentuin. De voordeur is gepositioneerd aan de straatkant. De woonlocatie is midden in de wijk gelegen.

De bushalte en supermarkt liggen aan de overkant van de straat, op 2 minuten loopafstand. Het treinstation Almere Oostvaarders ligt op 5 minuten afstand per fiets. Het centrum van Almere Buiten is in 10 minuten per fiets te bereiken.

Begeleiding

Bij het Kick Wilstraplantsoen bieden we een veilige en prikkelarme woonomgeving waar maatwerk en eigen regie centraal staan. Hier kun je werken aan jouw herstelproces, met ondersteuning van begeleiding, naasten en indien gewenst andere (ervarings-) deskundigen. Het herstel van het gewone leven staat centraal, zodat jouw mogelijkheden optimaal benut worden en je zo zelfstandig mogelijk als volwaardig burger kunt participeren in de maatschappij.

Wij bieden jou zorg op maat. We helpen je bijvoorbeeld bij het opbouwen en onderhouden van sociale contacten en het vinden en behouden van dagbesteding of werk. Verder kunnen we je ondersteunen bij het zoveel mogelijk zelfstandig runnen van je huishouden, persoonlijke verzorging en een ritme te geven aan je dag. Daarnaast helpen we je met eigen keuzes maken en het omgaan met emoties en gedrag.

Op de locatie zijn 24 uur per dag meerdere begeleiders aanwezig waar je bij terecht kunt wanneer dit nodig is.

Zorgindicatie

Om in een woning van het Kick Wilstraplantsoen te wonen heb je een Wlz GGZ indicatie (Wet langdurige Zorg) of een Wmo beschikking Beschermd Wonen (Wet maatschappelijke ondersteuning) nodig.

Locatie

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!