Sont | Nieuw in Lelystad

Lelystad
Wil je op jezelf wonen met begeleiding in Lelystad? Wij bouwen 24 gloednieuwe éénkamerappartementen aan de Sont. Geïnteresseerd? Er zijn nog een paar woningen beschikbaar.
Interesse om hier te wonen?

Over de woonlocatie

De woning

Eenkamerappartement
Eigen woonkamer en slaapkamer
Eigen badkamer en keuken
Gestoffeerd met vloerafwerking en gordijnen
Gemeenschappelijke ruimte met bewoners
Gemeenschappelijke buitenruimte en binnentuin

Faciliteiten

Parkeergelegenheid

Ligging

Supermarkt en winkels op 5 minuten loopafstand
Openbaar vervoer op 5 minuut loopafstand
Centrum en Station Lelystad op 10 minuten per fiets

Fotogalerij

Met de bouw van een nieuw complex aan de Sont in Lelystad kan een passende woonplek geboden worden aan 24 jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, die werken aan hun eigen ontwikkeling met overdag school, werk of dagbesteding.

Hier worden 24 zelfstandige éénkamerappartementen gerealiseerd met een badkamer met douche, toilet en wastafel. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat en een afzuigkap. Ook krijgen alle bewoners een eigen bergruimte en zijn er op het terrein voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

De nieuwe bewoners kiezen niet alleen uit een aantal gordijnenstoffen, maar bepalen ook welke accentkleur één wand krijgt. Hiervoor hebben we een aantal opties. De overige wanden worden wit.
Alle woningen hebben een eigen TV- en glasvezelaansluiting en er is wifi voor de hele locatie.

Begeleiding

Aan de Sont kijken we samen naar jouw wensen en doelen. Het gaat er dus vooral om wat jíj wil ontwikkelen en bereiken en waar jij ondersteuning bij nodig hebt van de begeleiders. We gaan ervan uit dat je zelf (met hulp) je huishouden kan doen en dat je werk- en of dagbesteding hebt voor overdag. Wij zijn er voor jou wanneer het nodig is in de ochtend en vanaf de namiddag. Overdag is de locatie gesloten en ’s nachts zijn we niet aanwezig maar kan je wel een beroep doen op (externe) hulp als het echt niet kan wachten.

Zorgindicatie

De Sont is voor de bewoners een tussenstap om te trainen en uit te stromen naar bijvoorbeeld een eigen woning in de wijk met ambulante begeleiding.
Om in een appartement aan de Sont te wonen is een Wet langdurige Zorg indicatie VG3, VG6, LVG2, LVG3 of LVB (beschermd wonen) nodig. Dat is een indicatie voor wonen met begeleiding.

Het project verkeert momenteel in de uitvoeringsfase. In maart is de bouw gestart van dit project. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in december 2021 en/of januari 2022 aan de Sont wonen. Geïnteresseerd? Meld je dus snel aan!

 

Locatie

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!