Gehandicaptenzorg
Openingsfeest Sieradenweg

Zonnig openingsfeest op de Sieradenweg

Op woensdag 18 mei konden de bewoners, medewerkers, familieleden en de buren vieren dat hun nieuwe onderkomen aan de Sieradenweg klaar was. Een nieuwe woon- en werkplek voor 72 mensen met een verstandelijke beperking. Een groot feest moest het worden en dat is gelukt op deze zonnige woensdag.

‘Op deze prachtige plek zou iedereen wel willen wonen’, aldus wethouder Froukje de Jonge van Almere tijdens de feestelijke opening van het woon-werkcomplex van Triade Vitree. Wethouder Froukje de Jong was er bij de start van de bouw en ziet nu het resultaat. Dit overtrof al haar verwachtingen en ze had er alle vertrouwen in dat de bewoners en medewerkers er een mooi thuis van maakten. Het deed haar goed om te zien dat  iedereen in deze korte tijd zich al zo thuis voelde

Bestuurder Paul van der Linden: ‘Ik ben trots wat hier is gepresteerd, 72 woon- en werkplekken voor onze bewoners. Imposant en tegelijk ook bescheiden gebouwd. Passend in de wijk en in de groene omgeving. En ik hoop dat onze tuinen nu ook snel een beetje tot groei gaan komen. De zon is fijn, maar wat regen zou daarbij helpen! Martin en Michiel, twee bewoners, mochten vervolgens het officiële openingsmoment het doek onthullen waar ze met zijn allen zo hard aan hadden gewerkt. Onder luid applaus van bijna 300 aanwezigen werd het doek zichtbaar: ‘Een thuis aan de Sieradenweg’.

Met trots op hun nieuwe stek liepen de bewoners met hun bezoek over het terrein. Hielpen mee als parkeerwacht of brachten drankjes rond. En niet te vergeten het springkussen en de verschillende spelletjes die er waren. Ook de buurtbewoners en collega’s van andere vestigingen van Triade Vitree waren in ruime getale aanwezig. De vele leuke gesprekken leverde zelfs nieuwe buurtvrijwilligers op . Een mooie start in deze mooie wijk in Almere.

Paul op de Sieradenweg
Vrijwilligerswerk op de Sieradenweg
Openingsfeest Sieradenweg 3
Openingsfeest Sieradenweg
Openingsfeest Sieradenweg 2

Ben je geïnspireerd geraakt? En zou je op de Sieradenweg in Almere willen werken als begeleider of vrijwilliger? Ga naar onze werkenbijtriadevitree.nl. Wie weet vind jij een baan die perfect bij jou past.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!