Gehandicaptenzorg
floriade eksternest aftellen

Eksternest helpt met aftellen naar Floriade

Coördinator sociale ondernemingen Janneke van West heeft samen met medewerker van het Eksternest Jantina, de klok verzet. Het gaat dan om de aftelklok naar wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. Dit deden de twee namens het Eksternest als onderdeel van het Vroege Vogelbos.

Met een grote kunstinstallatie in de vorm van een klok op de Esplanade in Almere Centrum wordt letterlijk afgeteld naar de Floriade Expo. Inwoners, verenigingen en organisaties konden hún dag claimen om op eigen ludieke wijze de klok handmatig te verzetten en zo onderdeel uit te maken van het 100 dagen aftelfeest. De klok wordt dagelijks handmatig verzet.

Dag 50

Het Vroege Vogelbos, waar het Eksternest te vinden is, heeft dag 50 geclaimd. Janneke en Jantina hielpen vanuit het Eksternest mee. Er is voor dag 50 gekozen omdat het in april vijftig jaar geleden is dat de eerste bomen in de strook Beginbos en het huidige Vroege Vogelbos werden aangeplant. In april 1972 werden de eerste bomen geplant, waaronder eentje die nu nog te bezichtigen is op het Floriade terrein. Het ‘50 jarige bos’ in Almere is een mijlpaal voor de stad en voor de natuur, waar graag aandacht voor wordt gevraagd.

Van het verzetten van de klok is een filmpje gemaakt door Stad & Natuur, ondersteund met een liedje van Daniel van der Zee.

Voor de herkenbaarheid een foto met een pijl naar helpers Janneke en Jantina. Janneke is te herkennen aan haar bruine jas en Jantina aan haar Eksternestbodywarmer.

Aftellen naar Floriade
Janneke en Jantina zijn trots
aftellen Floriade Jantina
Jantina in actie

Het jaar 2022 wordt er eentje vol spektakel, groene inspiratie en belevenissen in Almere: hét Floriade-jaar. De laatste maanden is hard gewerkt aan de totstandkoming van de Floriade Expo. Op 4 januari is het aftellen begonnen. Toen duurde het nog 100 dagen tot Floriade op 14 april de poorten opent voor bezoekers. Meer informatie over de Floriade vind je op hun website.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!