Corona
update rondom corona

Update rondom corona – persconferentie 15 februari

We geven graag een update rondom corona. Nederland gaat weer in open, in 3 stappen. Maar het corona virus is niet weg. De oproep van minister Ernst Kuipers is dan ook: ‘blijf voorzichtig en houd rekening met elkaar’. De basisadviezen zijn voor iedereen belangrijk om te volgen.

Triade Vitree volgt de landelijke versoepelingen, maar heeft ook te maken met zorg specifieke richtlijnen. Hieronder een aantal versoepelingen bij Triade Vitree op een rijtje.

 • Bezoek is fijn
  We vinden het fijn dat onze cliënten bezoek ontvangen. Er zijn vanaf nu geen beperkingen meer voor het aantal. Wel adviseren we om dit in afstemming te doen met de begeleiding.
 • Korter in isolatie bij besmetting
  Bij besmetting ga je voortaan 5 dagen in isolatie in plaats van 7 dagen. Je mag pas uit isolatie als je 24 uur geen klachten meer hebt. Dit geldt ook voor cliënten.
 • Testen en quarantaine
  Er verandert voor cliënten op woonlocaties niets aan de richtlijn rondom testen. Cliënten die een booster hebben gehad, hoeven niet meer in quarantaine als een huisgenoot corona heeft. Ook hoeven zij alleen te testen bij klachten. Zo voorkomen we onnodig vaak testen.
 • Afstand houden en mondkapje op
  1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen blijven een dringend advies, maar is geen verplichting meer.Voor wat betreft de afbouw van het gebruik van mondkapjes voor onze medewerkers volgen we de richtlijnen voor de zorg. We vragen nog van alle medewerkers: ben je verkouden, negatief getest bij de GGD en ga je weer naar je werk? Draag dan een chirurgisch mondmasker ten minste type II.
 • Basismaatregelen zijn belangrijk
  Het blijft voor iedereen verstandig om je nog steeds aan de adviezen te houden. Het is bewezen dat dit de verspreiding van het virus beperkt. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

Lees hier alle corona maatregelen die in Nederland gelden.

Benieuwd naar de rest van onze nieuwsberichten rondom corona?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!