Gehandicaptenzorg
regie digitaal planbord

Meer eigen regie dankzij digitaal planbord

Het digitaal planbord is een succes. Daarom rollen we het over 10 locaties uit met de intentie dit te gaan vermeerderen. We willen op deze en andere manieren inspelen op de toekomst met behulp van automatisering, digitale middelen en robotica.

Digitaal info zoeken

Cliënten krijgen bij Triade Vitree steeds meer regie over hun eigen leven. Dankzij het digitaal planbord op de locatie kunnen zij onder meer zien welke begeleiders er werken, wat de pot schaft en of ze mee-eten. Ze kunnen zich aanmelden voor een activiteit, informatie zoeken en foto’s bekijken die er na een uitje zijn opgezet.

Vernieuwende zorg

Triade Vitree is een van de 35 zorgorganisatie die meedoen aan het traject ‘Begeleiding à la carte’. Dit is onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma richt zich op vernieuwende persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector.

Het digitale programma Mijn Eigen Plan kwam eind vorig jaar van de grond binnen ‘Begeleiding à la carte’. Het planbord oogt als een prikbord, maar cliënten kunnen er zelf zaken op vinden en regelen zonder hulp van een begeleider. Er wordt gebruik gemaakt van grote letters, pictogrammen en beelden. Ook is de tekst te horen.

Digitaal planbord als bindmiddel

Het blijkt een succes. Het planbord zorgt niet alleen voor meer regie, maar is ook een bindmiddel. Cliënten komen er samen om bijvoorbeeld over een uitje na te praten waarvan de foto’s op het planbord staan.

Andere digitale ontwikkelingen waar Triade Vitree zich mee bezighoudt zijn beeldzorg waarbij cliënten op afstand kunnen worden behandeld en spraakrapporten waarbij begeleiders binnenkort rapporten inspreken in plaats van uittikken.

Interesse in onze gehandicaptenzorg?

Lees hier meer

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!