Gehandicaptenzorg
winnaar Doemee Award

superCOOL Noordoostpolder is winnaar Doemee-award 2021

We zijn trots dat superCOOL! Noordoostpolder winnaar van de Doemee-award regio Flevoland 2021 is geworden. Meedoen en Sport van Triade Vitree is onderdeel van het samenwerkingsverband superCOOL! Noordoostpolder. René Langeslag nam de prijs in ontvangst.

winnaar Doemee Award
Foto: Dennis Dekker, Media Magneet

Door superCOOL kunnen mensen met een beperking samen met een maatje te sporten. Er worden verschillende vormen van sport en bewegen geboden, zo mogelijk met inzet van verenigingen en clubs. Hierdoor brengen ze mensen met een verstandelijke beperking in beweging.

Juryoordeel

Het juryoordeel luidt als volgt: ‘sporten schept een band. En dat is wat dit initiatief teweegbrengt. Door met elkaar te sporten ontstaat verbinding. Daarnaast daagt sporten mensen uit en zorgt het op een positieve manier voor het verleggen van grenzen. Dit is goed voor het zelfvertrouwen. Mooi is ook dat iedereen bij dit initiatief terecht kan. Dat ze zoeken naar wat iemand leuk vindt en kan. Dit dragen ze ook enthousiast uit op Instagram.

Top 3

Het juryoordeel is gebaseerd op het bestuderen van de binnengekomen nominaties, leder jurylid heeft een top drie gemaakt op basis van de criteria en daaruit zijn de nominaties die de meeste stemmen hebben gekregen tegenover elkaar gezet. Deze zijn besproken door de jury. Op basis daarvan is superCOOL! Noordoostpolder uitgekozen als winnaar van de Doemee-award 2021.

Dit juryrapport is uitgegeven door de vakjury behorende bij de Doemee-award, bestaande uit:

• De heer Otwin van Dijk (burgemeester gemeente Oude IJsselstreek]
• De heer Richard Hannink [ervaringsdeskundige)
• Mevrouw Ghislaine Belvroy (ervaringsdeskundige)
• De heer Frank Vinkenvleugel (ervaringsdeskundige).

De Doemee-award is een initiatief van MEE.

Heb jij interesse in sporten met een maatje? Meer informatie over superCOOL Noordoostpolder vind je op de website.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!