Gehandicaptenzorg
locatie Schoener gehandicaptenzorg wordt vernieuwd

Zorglocatie Schoener E wordt opgeknapt

We gaan onze locatie Schoener E in Lelystad opknappen en hergebruiken. Onze cliënten krijgen daar een moderne studio met badkamer. Dit plan komt voort uit de verhuisbewegingen naar de nieuwe locaties.

Binnenkort nemen we twee nieuwe locaties in gebruik: het woonzorgcentrum Sieradenweg in Almere (januari 2022) en de woonlocatie Sont in Lelystad (prognose medio februari 2022). Daardoor zijn er allerlei verhuisbewegingen van cliënten vanuit ‘oude’ naar ‘nieuwe’ woningen.

Ook komt ruimte voor cliënten om vanuit hun huidige woning naar andere bestaande locaties te verhuizen. We hebben onderzocht wat de wensen zijn van cliënten zijn die niet naar de nieuwbouw verhuizen.

Hergebruik en uitbreiding Schoener

Hier kwam een nieuw plan uit voort: we knappen onze locatie Schoener E op en hergebruiken die voor cliënten die niet meeverhuizen naar de nieuwbouw, maar wel aan iets anders toe zijn. Het betekent hergebruik van de locatie, een uitbreiding van 7 plekken van onze zorgcapaciteit en een andere doelgroep cliënten voor Schoener E.

Nabijheid op Schoener E

Schoener E is bestemd voor cliënten die nabijheid nodig hebben en voor wie groepswonen te weinig individuele ruimte biedt. In eerste instantie voor cliënten van Triade Vitree die niet meeverhuizen naar de nieuwbouw Sont of de Sieradenweg. De groep vullen we aan met cliënten van de wachtlijst. Het gaat totaal om 13 plaatsen VG-reguliere zorg.

Niet alleen cliënten, maar ook de ouders en verwanten zijn enthousiast over dit nieuwe plan. Het nieuwe team medewerkers is bijna compleet.

Moderne studio

Het verouderde pand aan de Schoener wordt opgeknapt. Zo krijgen cliënten krijgen straks een moderne studio met badkamer. De verbouwing neemt ongeveer 6 weken in beslag. Gedurende deze periode gaan de cliënten op een andere locatie tijdelijk overbruggen. Op dit moment zoeken we nog naar een goede locatie hiervoor. Naar verwachting wordt in maart 2022 Schoener E in gebruik genomen.

 

Lees meer over wonen bij Triade Vitree

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!