Gehandicaptenzorg
Bewoner Batavia-Haven is blij

Eigen keuken en badkamer

“Ik woon hier nu negen jaar. Hiervoor woonde ik op een woongroep, maar ik wilde een plek met eigen keuken en badkamer. Ik heb nu een appartement waarin ik op mezelf kan zijn. Maar als het nodig is, kan ik altijd de begeleiders vragen. Ik heb epilepsie, ben aan één oog blind en heb soms hulp nodig bij de dagelijkse dingen.”

Dit ben ik

“’s Morgens belt één van de begeleiders mij om me te helpen herinneren dat ik mijn medicijnen voor epilepsie moet innemen. Ik doe zelf mijn huishouding, maar als ik de ramen moet lappen helpt de begeleiding een handje. Ook al ben ik geen keukenprinses, ik kook wel zelf.”

“Ik vind het leuk om televisie te kijken, vooral series. Verder houd ik van spelletjes zoals Uno en Skib-bo, maar ook van Just Dance op de Nintendo Wii. Ik heb veel contact met mijn ouders en vier broers. Met mijn moeder ga ik graag shoppen in Almere. Er is hier ook een inloopruimte waar ik regelmatig heenga. Daar doen we bijvoorbeeld spelletjes, handwerken, televisiekijken of samen eten. Ik vind het hier fijn wonen en kan het goed met de begeleiders vinden, zij helpen mij als ik ze nodig heb. Mijn eigen appartement vind ik heel fijn”

Mijn werk

“Verder werk ik bij Puur op Smaak. Met mijn leuke collega’s heb ik veel plezier op het werk. De taxi haalt en brengt mij naar mijn werkplek. Bij Puur op Smaak heb ik vaste taken. Op maandag maak ik soep en gehaktballen. Elke woensdag maak ik broodjes voor de catering en werk ik de spoelkeuken. En vrijdag sta ik achter de koelvitrine die ik dan aanvul. Ook draai ik dan soms de kassa. De broodjes zijn sinds kort veranderd. Dat vond ik aan het begin best lastig, maar ik wen er al aan.”

“Blij met haar zelfstandige leven”

Hulp bij Batavia-Haven

“Bij Batavia-Haven is altijd hulp aanwezig mocht dat nodig zijn. Elke bewoner heeft een eigen appartement met woonkamer met keuken, een slaapkamer, douche en toilet. Er is ondersteuning op maat, de één heeft hulp nodig bij het koken, de ander bij het vasthouden van een dagelijks ritme of medicatiegebruik. Elke bewoner heeft dagbesteding binnen of buiten Triade Vitree.

Meer weten over begeleid wonen?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!