Gehandicaptenzorg
Een trampoline voor onze woonlocatie

“We willen graag een trampoline – mag dat?”.

Levi (19): “Tijdens een therapiesessie ontstond het idee van de trampoline en waarom dit goed zou zijn voor mij. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken”. Linda (manager aan de Vloeddijk) stond niet afwijzend tegen de vraag en stelde dat ze graag een motivatiebrief van de jongeren wilde hebben.

Amanda (17) vertelt: ‘In de motivatiebrief moesten ze aangeven welke bijdrage we zelf konden leveren bij de aanschaf van de trampoline en daarnaast moesten we een voorstel doen van waar de trampoline het beste besteld kon worden.’ Zo gezegd zo gedaan en met de onderbouwing van de jongeren werd het besluit genomen. De trampoline werd besteld.

Trampoline is een fysieke activiteit

Fysiek actief bezig zijn is voor iedereen goed. Fysieke beweging helpt om stress te verminderen. Emoties reguleren is iets ingewikkelds. Daarbij helpen hersenstam regulerende activiteiten. Zoals springen of ritmische dingen. Activiteiten die de sfeer op de locatie van de jongeren vast ten goede komen. Levi; “De trampoline is een mooie manier om al onze energie kwijt te kunnen. En natuurlijk hebben we ook heel veel plezier met elkaar”.

Plaatsen van de trampoline

Eind maart was het zover en de dag dat de trampoline zou komen was gepland. Levi en Amanda moesten aan de slag. Levi: “Gelukkig was er ook een graafmachine om het meeste zand weg te scheppen. Maar wij moesten wel de laatste stukken mee scheppen en de plek helemaal op orde brengen zodat de trampoline kon worden geplaatst.” Na een dagje hard werken was de Trampoline gebruiksklaar en konden de eerste sprongen worden gemaakt.

Amanda: “Trampolinespringen is niet zo moeilijk. We proberen steeds meer trucjes uit en ik kan zelfs al een salto voorwaarts maken. Niet iedereen durft al helemaal los te gaan, met name de groepsleiding niet. Ze dagen ons uit, maar zelf springen ho maar.”

Levi: “We hebben geen schema gemaakt wanneer we gebruik maken van de trampoline. Dat kunnen we prima samen bepalen.’

Aandacht voor cliënten

“We vinden het belangrijk om te luisteren naar wat de jongeren aangeven wat ze nodig hebben. Dat de jongeren zelf initiatief durven nemen. Het is belangrijk om ze te horen en het is mooi dat we er dan ook iets in kunnen beteken”. aldus Tamara begeleider op de groep.

Amanda en Levi: “We zijn heel blij dat Triade Vitree ons deze mogelijkheid heeft gegeven”.

 

Wil je ook geïnspireerd raken door andere verhalen?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!