Gehandicaptenzorg
Enthousiast over de Sieradenweg: de nieuwe woonlocatie
jordan gaat wonen aan Sieradenweg

Rondkijken op de Sieradenweg

Na een korte rondleiding is Jacqui enthousiast over de Sieradenweg. Vandaag neemt ze een kijkje op deze gloednieuwe locatie van Triade Vitree. Ze kijkt graag even rond op de plek waar haar zoon Jordan straks naar de dagbesteding gaat en komt te wonen. Overal op het terrein zijn de medewerkers al druk bezig om alles in te richten. Twee enthousiaste dames nodigen Jacqui uit om te komen kijken in de woning waar Jordan straks gaat wonen. Na de korte rondleiding zegt ze: “Ik kan niet wachten tot Jordan verhuist!”

Goed geregeld

Jacqui en Jordan kwamen 26 jaar geleden naar Nederland. “We waren van plan om na anderhalf jaar weer terug te gaan naar Australië, zijn geboorteland, maar we zijn gebleven. Vooral ook omdat de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland zo goed geregeld is. Dat vind je nergens.”

Jordan woont al een groot deel van zijn leven bij een andere zorginstelling. “Ik heb moeten leren om los te laten. Zit zijn haar wel goed? Heeft hij geen vieze kleren aan? Krijgt hij wel voldoende ruimte om te zijn? Je ziet altijd wel dingen die jezelf anders zou doen, maar je moet sommige dingen aan anderen overlaten.”

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Dat neemt overigens niet weg dat Jacqui nog steeds heel goed kan lezen hoe met het Jordan gaat: “De laatste jaren heb ik meer en meer het gevoel dat hij een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen nodig heeft. Ondanks de goede zorg op de woongroep merkte ik dat hij met de jaren steeds minder ging stralen.”

“Hij woont al lang op 1 plek aan de Buizerdweg. Is verandering misschien soms toch wel nodig? Terwijl hij gek is op iedereen op de woning en met heel veel zin naar zijn werk gaat. Nu gaat deze locatie binnenkort sluiten. Ik ben heel dankbaar voor alle jaren zorg bij ’s Heeren Loo de Graafschap. Toch is het tijd voor een nieuwe uitdaging”

Enthousiast over de Sieradenweg

Jim, een van Jordans begeleiders op de dagbesteding aan de Buizerdweg, wees Jacqui op de mogelijkheid van wonen en dagbesteding aan de Sieradenweg: “Hij was enthousiast over de Sieradenweg en dat heeft me doen besluiten om Jordan aan te melden. Hier heeft mijn zoon straks alle ruimte om buiten te zijn en om te werken. En met die woning zit het ook wel goed. Daar hebben ze me zojuist wel van overtuigd. Wat voor mijzelf heel prettig is: ik woon hier in de buurt!”

Jacqui en Jordan stonden eerst nog op de wachtlijst: “Maar ik heb geleerd om me niet druk te maken. Mijn ervaring is dat het dan vaak wel op zijn plek valt. En dat was ook zo: er kwam al snel een plaats vrij. Inmiddels zijn we bezig om alle papieren in orde te maken voor de verhuizing. Ik hoop dat dat eind deze maand is geregeld.”
Jordan weet op dit moment nog niet dat hij gaat verhuizen. “Wel heb ik met zijn huidige woonlocatie een schema gemaakt om de verhuizing voor te bereiden.”

Persoonlijke aandacht

Hoewel ze vertrouwen heeft in de mensen die ze vandaag heeft ontmoet, geeft Jacqui graag nog een paar tips mee aan Jordans nieuwe begeleiders: “Ik hoop dat hij de zorg krijgt die hij nodig heeft en dat hij de persoonlijke aandacht krijgt die hij volgens de toegekende uren moet krijgen. Wees niet te streng voor hem. Zoek op een speelse manier naar oplossingen om met hem om te gaan. En neem hem niet te serieus als hij een grapje maakt. Straffen is niet de oplossing voor hem.”

Prachtige toekomst aan Sieradenweg

Ja, ze geeft toe: loslaten is niet makkelijk. En toch weet ze ook dat Jordan een prachtige, nieuwe toekomst tegemoet gaat. “Het is spannend maar ook heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en een nieuwe omgeving te leren kennen. Ieder mens heeft het nodig om af en toe te veranderen.”

Ben je op zoek naar meer informatie over onze woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking?

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!