Gehandicaptenzorg
Jantina – dagbesteding
Vergaderen Eksternest

Jantina haalt certificaten

Heeft via Triade het basiscertificaat hygiëne behaald.

“Ik werk in de bediening bij het Eksternest in Almere. Dat doe ik al jaren. Ik heet mensen welkom, breng hen naar hun tafel en neem hun bestelling op. Ik help onze gasten van begin tot einde, tot ze met een tevreden gezicht naar huis gaan. Dat is mooi om te zien.”
“Eerder werkte ik bij Café Roest. Dat bestaat niet meer. Daar kon ik dingen leren tijdens mijn werk. Zo kon ik daar het certificaat hygiëne halen. Ik leerde bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om mezelf goed te verzorgen, want je moet natuurlijk netjes voor de dag komen voor de gasten. Zo moet ik voor ik naar mijn werk ga mijn tanden poetsen en mijn haren in een staart doen. Op het werk moet ik regelmatig mijn handen wassen en zorgen dat alle tafels netjes zijn.”

Verder leren

“Bij het Eksternest heb ik het certificaat gastvrouw gehaald. Mensen welkom heten en de kaart uitleggen vind ik leuk. Ik vind het nog moeilijk om mensen met u aan te spreken. Dat gaat niet helemaal vanzelf en het voelt nog een beetje raar. Het opnemen van een tweede bestelling vond ik best spannend. Samen met mijn begeleider hebben we daarmee geoefend.”
Ik wil nog graag leren broodjes maken. Ik wil namelijk doorleren tot kok. Zo één met een muts, een hoge.”

Trots op mezelf

“En nu? Nu ben ik trots op mezelf. Ik was bijna in tranen toen ik hoorde dat ik mijn certificaten had gehaald. Ik wist niet zeker of ik het wel ging halen. Ik zie het als bewijs dat ik mijn werk goed doe. Het certificaat heeft een mooi plekje in de woonkamer. In een lijstje, aan de muur.”

Triade Vitree werkt voor de ontwikkeling van cliënten op de dagbestedingslocaties met certificaten. Stapsgewijs leren de cliënten omgaan met de dagelijkse praktijk en werken ze aan voorgeschreven doelen. Dit zijn competenties uit de horeca opleidingen MBO niveau 1, deze zijn herijkt naar Triade Vitree certificaten.

Bekijk hier ons aanbod

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!