Gehandicaptenzorg
Mervin is trots op nieuwe woonlocatie aan de Sieradenweg

Mervin woont ruim 5,5 jaar op het Karveel. Nog enkele maanden en dan verhuist hij met alle medebewoners naar de Sieradenweg in Almere. De verhuisdozen heeft hij nog niet klaar staan, maar een beeld hoe hij het gaat inrichten heeft hij wel voor ogen. Met verhuizen zelf is hij nu nog niet heel veel bezig.

Mooi uitzicht

Mervin: “Ik ben een keer op de bouw geweest. Ze waren toen nog druk bezig met alles. Mijn appartement ligt in het midden van het terrein, achteraan. Ik ga wonen op de tweede etage. Een mooi uitzicht over alle gebouwen heb je daar. Ik ben er best trots op.”

Afronden

De komende weken staan in het teken van de afronding van de bouw. De laatste hand wordt gelegd aan de gebouwen en de inrichting van de locatie. De gekozen gordijnen worden opgehangen en ook het terrein eromheen wordt meer en meer bewoonbaar. Mervin: “Ik voel wel een gezonde spanning. Ik weet nu nog niet precies wat er van mij wordt verwacht als we gaan verhuizen of hoe het is georganiseerd. Aan inpakken denk ik nu nog helemaal niet.”

Grote tuin

Straks komen ze te wonen in een hele nieuwe omgeving. Mervin: “Ik denk niet dat ik mijn huidige woning ga missen. Wat ik wel ga missen is de grote tuin die we hebben. Maar ik geloof dat we straks ook wel een grote tuin krijgen.” Gelukkig is de Sieradenweg niet ver van de Oostvaardersplassen, een groot natuurgebied in Flevoland.

Nieuwe mensen

Op de Sieradenweg komen straks bewoners van verschillende locaties samen. Dit betekent ook dat er nieuwe bewoners in het gebouw bij Mervin komen te wonen. Mervin: “Ik vind het helemaal niet erg, ik vind het juist leuk nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben graag onder mensen. Ik ben een open en eerlijk persoon, dat vind ik wel belangrijk, eerlijk zijn.”

Op zoek naar baan

Er komen ook andere begeleiders – de teams worden opnieuw ingedeeld. Maar ook buiten de organisatie worden nog enkele begeleiders gezocht. Mervin: “Voor mij is het belangrijk dat een begeleider me helpt bij die onderdelen waar ik niet zo goed in ben. Ik wil straks heel graag op zoek naar een betaalde baan, iets met mensen. Ik hoop daarin door mijn begeleider geholpen te worden. Het zou tof zijn als ik dan straks ook een nieuwe baan vind.”

Word jij de begeleider van Mervin?

Mervin heeft veel zin in zijn verhuizing. Hij is wel benieuwd wie straks als begeleider op zijn groep komt te werken. Vind jij het leuk om de begeleider van Mervin te worden dan is dit je kans om te reageren op de vacature.

Bekijk de vacatures op de Sieradenweg

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!