Jeugdhulp Pleeg- en gezinshuisouders
Header openlucht

Openluchttheater voor (pleeg)kinderen

Wapperende veren, vrolijke muziek, bonte bloemenkransen, maffe pruiken en reuzenbrillen in alle soorten en kleuren. Het was er allemaal, afgelopen zondagmiddag, bij het Openluchttheater van de Toekomst, in het Knarbos in Lelystad.

Bonte verzameling

Pleegkinderen en eigen kinderen van pleeg- en gezinshuisouders gingen met theatermakers Charissa Bakema en Tabitha van Dongen aan de slag om samen een voorstelling te maken. Alle kinderen kozen een kostuum en een act en zo ontstond er een bonte verzameling van prinsessen, toverfeeën, politieagenten, uitvinders en sport- en superhelden. Terwijl de kinderen creatief aan de slag waren, was er voor pleegouders en gezinshuisouders een gezellige meet & greet aan een grote picknicktafel in het bos.

Op de planken

Aan het eind van de middag werd het openluchttheater geopend met een vrolijk kazoo-concert waarna wetenschappers toverden met tijdmachines, prinsessen veranderden in kikkers en weer terug. Superhelden stegen boven zichzelf uit en sporters presteerden op topniveau. Alle kinderen hadden hun eigen rol en talent, en samen vormden zij een prachtig mooi geheel waar het plezier en de creativiteit van af spatte!

“Alles wat je wilt is mogelijk als je samen droomt en elkaar helpt om dromen waar te maken” dat was wat de kinderen met elkaar lieten zien.

Dromen en talenten

Het talententheater van de toekomst was een feestelijke activiteit van het project Engage the Village. Een duurzaam project over de verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg en gezinshuizen.
Sinds 2020 werkt Triade Vitree in dit project samen met theatermaker (en pleegouder) Charissa Bakema en haar collega’s van theatercollectief Het Ei en met pleegzorg partnerorganisaties in het land.
Samen met kunstenaars, pleegkinderen, vaders en moeders, pleegouders, gezinshuisouders en eigen kinderen van pleegouders maakten we een serie podcasts, videoclips, poëzie en beeldende kunst. Ieder kind, iedere (pleeg)ouder heeft een verhaal, dromen en talenten. Met Engage the Village brengen we die verhalen dichter bij de samenleving.

Volg Engage the Village

De podcasts kun je hier beluisteren en ook via iTunes en Spotify. Op Youtube vind je de videoclips en wil je de activiteiten van Engage the Village blijven volg dan @engagethevillage via instagram.

Openluchttheater
Pleegkinderen
Theater
Pleegkinderen

Word jij pleegouder of gezinshuisouder?

Gun jij kinderen een warm en prettig thuis? Zet je als (tijdelijk) pleegouder in voor een of meer kinderen. Of word professioneel opvoeder in een gezinshuis van Triade Vitree. Er zijn verschillende vormen van pleegouderschap. Al vanaf een paar uur per week help je het leven van kinderen en jongeren mooier te maken.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!