Schemagerichte benadering

Bij Triade Vitree werken we met de Schemagerichte Benadering. Dat is een behandel-programma voor cliënten gebaseerd op de schematherapie. Het helpt cliënten om hun eigen en andermans gedrag goed te begrijpen. Ben je benieuwd wat dat betekent? Ben je benieuwd wat onze werkwijze is? Of wil je onze werkwijze in beeld zien? We leggen het je hieronder uit.
Schemagerichte Benadering

Schemagerichte Benadering

Wat is Schemagerichte Benadering

Bij Triade Vitree staat een zo gewoon en thuis mogelijk leven centraal. Veilig opgroeien, samen met de ouders en de jeugdige beslissen over passende hulp op basis van een zorgvuldig analyse, en tot groei en bloei kunnen komen is uitgangspunt. Om dit te bereiken, werken we met de overkoepelde zorgvisie ‘de Schemagerichte Benadering.’

In deze benadering staan 5 (emotionele) basisbehoeften centraal; veiligheid, eigen ik, zelfexpressie, reële grenzen en spel en spontaniteit. Door vanuit deze benadering te werken krijgt het gezin en omgeving meer invloed en grip op het eigen unieke leven en leert men hierdoor de eigen (emotionele) basisbehoeften te vervullen. De methodieken en interventies die Triade Vitree in kan zetten zijn aan deze 5 basisbehoeften verbonden.

Om de Schemagerichte Benadering zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, volg je de schemagerichte behandelroute. Deze route kun je op de poster hieronder bekijken.

We hebben verschillende teksten geschreven om de poster met de behandelroute goed uit te kunnen leggen.

Ben je cliënt en wil je weten hoe de Schemagerichte Benadering precies werkt? Klik hier! Ben je een opvoeder/verzorger die graag wil weten hoe de Schemagerichte Benadering werkt, klik dan hier. En tot slot kunnen verwijzers en externe collega’s hier klikken om de begeleidende postertekst te lezen.

Meer weten over de Schemagerichte Benadering? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

poster schemagerichte benadering

Binnenkort ook in de winkel

Ter ondersteuning van ons behandelprogramma voor professionals of voor gebruik aan huis hebben we verschillende producten ontwikkeld, die allen eind 2022 op de markt zullen verschijnen. Het handboek en werkboek zullen eind 2022 in de winkel liggen. Daarna volgen twee kaartensets en deurhangers.

Naast deze producten zijn er bij Triade Vitree veel creatieve en enthousiaste hulpverleners die eigen schemagerichte spellen en activiteiten bedenken.

Meer weten over de Schemagerichte Benadering? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Zoek tussen onze verhalen, nieuwsberichten en meer!